Rólunk

A kezdet

 

Az egész úgy kezdődött, hogy férjem és öccse vettek egy balatonfelvidéki kis faluban egy fél hektáros telket, rajta egy 100 év körüli házzal és melléképületekkel.

 

 

A fiúk nagyon lelkesek és elszántak voltak, életük 99%-át Budapest belvárosi ingatlanokban töltvén vonzotta őket a vidéki élet idilli szabad friss szele. Rengeteg alma és körtefa mosolygó gyümölcsökkel, nagy udvar, az előző tulajdonos által örökül hagyott rengeteg házi megoldás. Mivel mindünk közül nekem ért „legföldebbig” a lábam, én kevésbé voltam lelkes, mert tudtam, hogy ez az egész mennyi munkával jár majd, mit veszünk a nyakamba. Egyik nagymamám falun élt, így elég konkrét képem volt arról, hogy akármit is csinálunk majd itt, ezt befejezni sosem fogjuk, csak abbahagyni.

 

A fejlesztések

Kicsit duzzogva, de azért lassan növekvő lelkesedéssel vágtam bele a lakóház felújításába. A fiúk tulajdonképpen mindent rám hagytak. Majd jött a kert rendezgetése, annál is inkább, mert hirtelen rengeteg szabadidőm lett - a mulitkulti vezetést, falusi kapálós, gereblyézős, gyomlálós wellnessre cseréltem. Nagyon élveztem, hogy a kb. 100nm veteményesem lassan de biztosan örökké termő vegyszermentes földi paradicsommá kezdett válni, kissé ugyan túlméretezve. Az éléskamrám kapacitása pedig már alig volt elég a sok befőttnek, lekvárnak, csalamádénak, kencéknek, amit literszám gyártottam, időnként családi kalákában.

 

Emellett azt vettem észre, hogy aki csak meglátogatott minket, alig akar elmenni. Először csak barátoknak “adtuk kölcsön” a szobáinkat, majd fizető vendégeknek is. Lassan kezdett kevésnek bizonyulni a kapacitásunk, így a pajtából mégegy lakrész fejlesztését tervezgettük, mert úgy láttuk, hogy vidéken az emberek a családjukkal inkább apartmanban szeretnek pihenni.  Ekkor egy hirtelen ötlettől és egy kisvállalkozás fejlesztési projekt lehetőségeitől vezérelve plusz 2-3 szoba szállást és közösségi tereket építettünk. Így jött létre a Kerekegy Programok Háza. Ekkor már nem csak nyaraló családoknak adtunk szállást, hanem ezt kiegészítve, kiscsoportos kurzusokat is vendégül láttunk.

 

További szálláshely fejlesztés

Alig szusszantunk egyet az építkezést követően – pihenést értsd, kisfiunk érkezése és cseperedése-, a program résztvevők közösségi térben alvása és a pár szobányi szálláslehetőség nagyon gyorsan kevésnek bizonyult. Alig kezdett 2-3 év alatt egy ritmus kialakulni, máris újra kellett gondolnunk a koncepciót.  Áttekintettük és megvitattuk a lehetőségeket, mégnagyobbat álmodtunk és újabb szálláshely bővítésbe kezdtünk, ezúttal a Kisfaludy szálláshely fejlesztési pályázat segítségével. Kedves házigazdákból profi vendeglátókká igyekszünk fejlődni.

 

Itt tartunk most – 2019 vége

A kapacitás bővítési projektünk végére értünk. Ennek eredményeként van 4 új fürdőszobás kétágyas pótágyazható prémium szobánk, valamint 2 kétszobás kedves családi apartmanunk, amelyek akár többgenerációs pihenésre is alkalmasak. Külső és belső közösségi tereinkben pedig szívesen látunk vendégül maximum 19 fős rendezvényeket.

 

Köszönet férjemnek és kisfiamnak, akik türelemmel támogattak és velem utaztak a beruházási munkálatok és pályázati adminisztráció hullámvasútján, valamint a nagymamáknak a közös „teherviselésért”.

 

Szolgáltatások

 

BARÁTSÁGOS, OTTHONOS, MEGHITT

(mint kiderült, a dánoknál egyszóval Hygge)

 

Munkám során rengeteget utaztam és abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy különböző földrészek országainak szebbnél szebb szállodáiban lakhattam, akár az üzleti utakon, akár nyaralásaim alkalmával.

 

Érdeklődve szemléltem a stílusokat, berendezési tárgyakat, figyeltem az általános benyomásaimat. Lehetett a szállás régies, egy adott téma köré csoportosuló vagy ultra modern minimalista, egy közös mégis volt ezekben a szobákban, akármilyen tökéletesek és átgondoltak is voltak, hiányzott belőlük az otthonosság érzete.

 

Mivel a Kerekegy Panzió magánlakás alapokból nőtte ki magát, egy folyamatosan változó koncepció és eltérő strukturális adottságok nyomán, szobáink is kissé különböznek stílusukban. Egy valami azért közös fonalra fűzi őket, mégpedig az, hogy igyekeztünk barátságos, meghitt környezetet teremteni bennük, hogy a vendégeink igazán otthon érezhessék magukat.

Szeretnénk, ha a nálunk eltöltött idő után kerekebb lenne a világ számodra, megpihenve, lelkesedéssel és inspirációval töltekezve indulnál tovább az utadon.

Küldetés

 

Szobáink

Az emeleten
Apartmanok

Napraforgó

– a napraforgó sárga/zöld tányéra vidámságot áraszt a környék dombjain

Prémium szoba - 2 ágy, fürdőszoba, 1 ággyal pótágyazható

Levendula

– illata és látványa belengi az egész Balatonfelvidéket

Prémium szoba - 2 ágy, fürdőszoba, 1 ággyal pótágyazható

Pitypang

– kisfiam egyik kedvenc virága ami minden korosztálynak megunhatatlan

Prémium szoba - 2 ágy, fürdőszoba, 1 személyes elhelyezésre is alkalmas

Pipacs

– a környező rétek vadvirága ihlette

Prémium szoba - 2 ágy, fürdőszoba, 1 ággyal pótágyazható

Apartman 1

Őszi lomb

– a Bakony csodás őszi lombkoronája ihlette

Családi szoba - gyerekággyal, max 4 felnőtt vagy 2 felnőtt 2-3 gyerek számára

 

Csendélet

– a nyugodt pihenés helyszíne, akár kísérő nagyszülőknek is

Családi szoba – 2 ágy, 1 ággyal pótágyazható

Apartman 2

Cseresznyevirág

– kertünk óriási fája virágzását minden évben megcsodáljuk

Standard szoba – max 2 fő elhelyezésére alkalmas

 

Bodza

– ki gondolta volna, hogy tányérja ennyi jót rejteget

Standard szoba -  max 2 fő elhelyezésére alkalmas

Szolgálatásaink A-Z

Akadálymentesítés

Panziónk kisebb földszinti apartmanját kerekesszékes vengégeink is használhatják. Étkezőnk terasza is megközelíthető kerekesszékkel. 

Ágyneműcsere

Az ágyneműt hetente egy alkalommal (6 naponta) cseréljük. Gyakoribb csere is lehetséges külön térítés ellenében.

Bankautomata

A helységben nincs ATM, viszont a postán nyitvatartási időben lehet kártyával készpénzt felvenni. A legközelebbi ATM-et Nagyvázsonyban, Tótvázsonyban, Tapolcán vagy Ajkán találják.

Bejelentkezés

A szobákat az érkezés napján 14.00 órától lehet elfoglalni. Érkezés napján 14.00-18.00 óra között várjuk kedves vendégeinket. Amennyiben később érkezne, úgy kérjük, 18.00 óráig jelezze felénk a +36 20 229 4242-es telefonszámon. Amennyiben nem rendelkezik előzetes foglalással a vendég, úgy bejelentkezéskor azonnali fizetéssel foglalhatja el a szobát. A bejelentőlapot kérjük pontosan kitölteni, hogy az önkormányzat idegenforgalmi adóra vonatkozó előírásainak eleget tudjunk tenni.

Csomagmegőrzés

A recepció melletti privát helyiségben biztonságos csomagmegőrző szolgáltatást nyújtunk érkező és távozó vendégeink részére. Kérjük, forduljon a recepcióhoz.

Dohányzás

FÜSTMENTES PANZIÓ vagyunk. A panzió közös helységeiben, épületeiben, szobáiban, a panzió egész területén tilos a dohányzás. A dohányzás miatt a berendezési tárgyakban keletkezett kárért a vendég kártérítési felelősséggel tartozik.

Elektromos áram

Panziónkban az elektromos áram 220V/50Hz.

Elsősegély

Panziónk recepcióján elsősegély készlet található, amely segítséget nyújt a sérülések gyors ellátásakor. Amennyiben a probléma tartósan fennáll és a fájdalom nem szűnik, úgy kérje a recepció segítségét orvosi ellátás kérdésében.

Esernyő

Vendégeink a recepción kérhetnek kölcsön esernyőt.

Elutazás időpontja

Kérjük, hogy az elutazás napján 10 óráig szíveskedjen a szobát elhagyni! Amennyiben tovább szeretne maradni, úgy a „késői távozás” lehetőségéről érdeklődjön a recepción.

Éjszakai pihenés

Kérjük, hogy 22 óra után, a vendégek nyugalmának megőrzése érdekében a zajos tevékenységtől tartózkodjon.

Étkezés

A szobaárban bővített kontinentális reggelit (kávé vagy tea, gyümölcslé, gyümölcs vagy gyümölcssaláta, péksütemény és kenyér választék, vaj, jam, felvágottak, sajtok) biztosítunk az étkezőben.

Reggeli ételeinket ha lehet, helyi alapanyagokból készítjük, amelyeket igyekszünk a régió termelőitől beszerezni. Előzetes egyeztetéssel térítés ellenében tudunk hideg vacsorát szervezni. Szobaszervízt biztosítani nem tudunk.

Reggeli időpontja: 7:30-9:30

Fizetési módok

A fizetés egyenlőre csak készpénzzel vagy előre utalással történhet (HUF és EUR).

Gyermekágy

Gyermekágy a recepción igényelhető. Panziónk gyermekbarát, ezért a kisgyermekekkel érkező családok részére különféle felszereléseket tudunk biztosítani. (etetőszék, fellépő, bili, wc szűkítő)

Gyermekek

Felhívjuk a szülők figyelmét – a gyermekek biztonsága érdekében – a fokozott szülői felügyelet szükségességére! A gyermekek által okozott kárt a szülő köteles megtéríteni!

Gyógyszer/Gyógyszertár

Kérjük, egészségügyi probléma esetén forduljon bizalommal a recepcióhoz!

A recepció tájékoztatást ad Önnek az ügyeletes gyógyszertárakról, amelyek legalább 20 perc autó útra vannak. 

Hajszárító

A panzió recepcióján igényelhető.

Internet

Szélessávú internet ingyen elérhető a panzió egész területén. Jelszót a recepción tudunk adni.

Játszótér

Gyermek vendégeinknek játszótérrel kedveskedünk. A játszóteret és annak használati eszközeit mindenki csak saját felelősségre használhatja, 10 éven aluliak csak felnőtt felügyelettel. A játszótéren történt balesetekért felelősséget nem vállalunk. A játszótér eszközeit kérjük a játszótéren használják, azokat az ingatlan más részeibe elhordani tilos! A játszótér eszközeiben okozott károkat a vendégek kötelesek megtéríteni.

Nyilvános játszótér található a faluban a sportpálya mellett.

Kerékpár

Kerékpár bérlési igényét a recepción jelezze. A kerékpárok közül limitált mennyiséget a panzió, nagyobb számú igény esetén a szükséges eszközöket külső szolgáltató biztosítja térítés ellenében.

 

Károkozás

Kérjük, vigyázzanak panziónk berendezési tárgyainak épségére, és azokat rendeltetésszerűen használják! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket kérjük, ne vegyék el a helyükről! Szándékos vagy gondatlan károkozás esetén a károkozó személy kártérítési felelősséggel tartozik.

Kijelentkezés

Kérjük, hogy az elutazás napján 10.00 óráig szíveskedjen a szobát elhagyni! Amennyiben tovább szeretne maradni, úgy a „késői távozást” lehetőség szerint, külön térítés ellenében biztosítjuk. Korai kijelentkezés esetén kérjük, hogy az elutazás előtti napon a számlát szíveskedjen kiegyenlíteni a recepción.

Környezetvédelem

Védjük együtt környezetünket. Kérjük, hogy csak annyi energiát és vizet használjon, amennyi komfortérzetéhez szükséges.

Kulcs

Panziónkból való kijelentkezéskor, elutazáskor kérjük, hogy a szoba kulcsait a recepción leadni szíveskedjék. Kulcs elvesztése esetén a vendég köteles megfizetni a pótkulcs díját.

Látogatók

Látogató fogadási szándékát kérjük, jelezze előre a recepción. A szobákban csak a bejelentkezett szállóvendégeink tartózkodhatnak. Kérjük, hogy privát vendégeit a panzió teraszán vagy a közösségi helyiségekben fogadja.

Látnivalók és programok:

Információs brossúrák, térképek és programfüzetek a recepción találhatók. Felvilágosítást recepciós kollégáink készséggel adnak.

Masszázs

Képzett masszőrünkkel és sokféle masszázs lehetőséggel várjuk vendégeinket. Részletekről, árakról érdeklődjön a recepción. Előzetes időpont-egyeztetés szükséges.

Műszaki szolgáltatások

Amennyiben a szobában műszaki hibát észlel, kérjük, értesítse a recepciót! 

Panaszkezelés

Kérjük panaszával a recepciót keresse. Ha panaszát recepciós kollégánk nem tudja kielégítően orvosolni, kérjük, hogy azt emailben jelezze felénk mihamarabb. Panaszlevelét 3 munkanapon belül megválaszoljuk.

Parkolás

Parkolóhely igényét kérjük előre jelezze. Ingyenes parkolást biztosítunk korlátozott számban a zárt parkolónkban. Parkolásnál kérjük ügyeljenek a parkolóhelyek minél jobb kihasználására. 

Recepció

A recepció szolgáltatás delelőtt 7:00 és 11:00, délután pedig 14.00 és 18.00 óra között érhető el. 

Ezen időszakon kívül ügyeleti elérhetőséget biztosítunk, kérjük kérdésével hívja a következő telefonszámot: +36 20 229 4242

 

Rendezvényterem

Rendezvénytermünk lehetőséget nyújt céges rendezvények, kiscsoportos képzések, csapatépítés, életmód táborok tartására. A terem 20 fő befogadására alkalmas, megtalálható benne amire egy képzésen szüksége lehet (vetítővászon, wi-fi, projektor, stb.). Érdeklődni emailen vagy a recepción lehet.

Széf

Értékeik megőrzésére a szobákban széf áll térítésmentesen rendelkezésre. A széf kulcsát a recepción 2000 Ft kaució ellenében lehet igényelni. A nem széfben elhelyezett értékekért felelőséget nem vállalunk.

Szobaszolgálat

Szobaszolgálat keretében a szobaasszonytól (vagy a recepción) igényelhető extra takaró-pléd, párna.

Szobáink felszereltsége

Emeleti prémium szobáink – modern, otthonos, felnőtt vendégeink igényei szerint

 • egyszemélyes hotel ágyak, amelyek franciaággyá alakíthatók

 • 3 szoba 1-1 ággyal pótágyazható

 • puha ágyelő szőnyegek

 • ágy melletti olvasólámpák és hangulatvilágítási lehetőség

 • beépített szekrény polccal, akasztóval, vállfával

 • egészalakos tükör

 • íróasztal

 • széf

 • Smart TV számos program és rádió csatornával

 • fürdőszoba zuhanyzóval, mosdóval, wc-vel

 • fürdő éjszakai megvilágítás

 • fürdőszobai tükör szabályozható fényerővel és bluetooth-os audio lehetőséggel

 • folyékony szappan és tusfürdő bekészítés a fürdőbe

 • törölköző és kéztörlő

 • fogmosópohár, fogkefetartó

 • szobai és fürdőszobai szemetes

 • ingyenes wifi szolgáltatás

 

Apartman 1 – többgenerációs szálláslehetőség

 • 2 hálószoba 2-2 ággyal, nappali smart TV-vel, kanapéval, konyha hűtőszekrénnyel, kenyérpirítóval, edényekkel, étkézéshez szükséges eszközökkel, asztal székekkel, 2 fürdőszobával, amelyek közül az egyikben zuhanykabin és fürdőkád, a másikban zuhanykabin található

 • egyszemélyes ágyak, amelyek franciaággyá alakíthatók

 • gyerekágy

 • egyéb gyerek használati kiegészítők (fellépő, bili, wc szűkítő, etetőszék)

 • puha ágyelő szőnyegek

 • ágy melletti olvasólámpák

 • beépített szekrény polccal, akasztóval, vállfával

 • széf

 • 1 ill. 2 ággyal pótágyazható hálószobák

 • gyerek játszósarok kis asztallal, székekkel, játékokkal

 • előszoba tükörrel, cipőtartóval, fogassal

 • fürdőszoba zuhanyzóval, mosdóval, wc-vel

 • fürdőszobai tükör

 • folyékony szappan és tusfürdő bekészítés a fürdőbe

 • törölköző és kéztörlő

 • fogmosópohár, fogkefetartó

 • szobai és fürdőszobai szemetes

 • ingyenes wifi szolgáltatás

 

Apartman 2 – családi apartman nagyobb gyerekekkel

 • 2 hálószoba 2-2 ággyal, nappali smart TV-vel, kihúzható és fekvőhelyé alakítható kanapéval, konyha hűtőszekrénnyel, kenyérpirítóval, edényekkel, étkézéshez szükséges eszközökkel, asztal székekkel, 1 fürdőszoba zuhanykabinnal

 • egyszemélyes ágyak

 • gyerek használati kiegészítők (fellépő, bili, wc szűkítő, etetőszék)

 • puha ágyelő szőnyegek

 • ágy melletti olvasólámpák

 • beépített szekrény polccal, akasztóval, vállfával

 • széf

 • előszoba tükörrel, cipőtartóval, fogassal

 • fürdőszoba zuhanyzóval, mosdóval, wc-vel

 • fürdőszobai tükör

 • folyékony szappan és tusfürdő bekészítés a fürdőbe

 • törölköző és kéztörlő

 • fogmosópohár, fogkefetartó

 • szobai és fürdőszobai szemetes

Takarítás

Panziónkban a napi takarítás 8.00–13.00 között történik. Amennyiben Ön nem kér takarítást, úgy kérjük jelezze a recepción.

Talált tárgyak                                                                                  

Talált tárgyakkal kapcsolatban kérjük, érdeklődjön a recepción.

Taxi

Taxi rendelhető a panzió recepcióján keresztül. Taxi szolgáltatást érdemes már a tervezett utazás napját megelőző napon intézni.

Telefon

Telefonkészüléket a recepción igényelhet. A hívás díját automatikusan az Ön szobaszámlájára terheljük. 

Televízió és Rádió

A szobákban elhelyezett televíziókkal előre programozott csatornák foghatók, amelyeknek listáját a szobábán lehelyezett információs mappában mellékeljük. A televízión rádió csatonák is foghatók.

Tisztálkodási szerek

Vendégeink különböző tisztálkodási szereket (szappant és tusfürdőt) találnak a fürdőszobában. Külön térítés ellenében fogkefe, fogkrém és borotva igényelhető a recepción.

Törölköző

A törölközőket háromnaponta cseréljük. A törölközők napi cseréje külön kérésre, díjazás ellenében lehetséges. A szobákban elhelyezett törölköző a strandon/kültéren nem használható, kérjük ne vigyék ki a szobából.

Térkép és információs anyagok

Térkép és információs anyag beszerezhető a recepción.

Vasaló

Ha vasalóra és vasalódeszkára van szüksége, igényét kérjük jelezze a recepción.

Vendégészrevételek

Kérjük, minden észrevételét jelezze, mert ezzel segíti a munkánkat. Észrevételeit közölheti személyesen, a recepció mellett elhelyezett kérdőíven, a honlapon, elutazás után e-mailben, vagy közösségi oldalunkon. Minden visszajelzést köszönünk.

Vészkijárat

Vész esetén kérjük vendégeinket, hogy a szobaajtón elhelyezett menekülési útvonal szerint hagyják el szobáikat. 

Wellness

Az udvarban fürdőház áll a vendégek rendelkezésére szezonális üzemeltetésben. Fürdőlepedőt és fürdőköpenyt külön térítés ellenében a recepción igényelhet.

JÓ PIHENÉST ÉS KELLEMES IDŐTÖLTÉST KÍVÁN A KEREKEGY PANZIÓ SZEMÉLYZETE!

 

Ajánlatkérés

Köszönjük ajánlatkérését!

Kapcsolat

Email
Cím

8295 Taliándörögd, Kossuth u. 18.

Telefon

+36202294242

Megközelíthetőség

53010660_2546466178703794_81689073059794

Vasúton

Taliándörögdnek nincs vasútállomása. A legközelebbi állomások: Ajka, Tapolca vagy Veszprém, ahonnan a megfelelő távolsági buszjárattal lehet Taliándörögdre érkezni. Kérjük érdeklődjön a kiválasztott vasútállomáson.

 

Közúton

Taliándörögdre Veszprém vagy Tapolca felől a 77-es úton Kapolcson át érkezünk. 

 

A Balaton felől a 71-es útról Zánkánál érdemes Nagyvázsony felé kanyarodni, Nagyvázsony után a 77-es útról Kapolcsnál fordulunk Taliándörögd felé. 

 

Ajka felől a 7309-es úton érhetjük el Taliándörögdöt, Öcsön keresztül.

A panzió Taliándörögd főutcájáról nyílik. Az udvaron van gépkocsi beállási lehetőség. 

A hozzánk érkező gyerekeket kis homokozós játszótér és csúszdás mászóka várja. A környéken számos program lehetőség kínálkozik, amelyek közül szinte mindegyik félórás autózásnyira van:

 

- Tapolca - Tavasbarlang

- Folly Arborétum

- Balatonpart - számos kedvelt strand közül a legközelebbiek Zánka, Balatonakali

- Keszthely - Festetics kastély, hajótúrák, strand, bicikli út

- Ajka - Városi strand

- Veszprém - Állatkert, játszóterek, mozi, stb.

 

Taliándörögdön és környékén gyalogos vagy biciklis túraútvonalakon ismerhetjük meg a Bakony lejtőit és tiszta forrásait.

További információt a recepción kérhet.